"Tata m-a făcut portar"

alte fotografii:

Cînd s-a apucat de fotbal, Costel Pantilimon visa să-i calce pe urme lui Hagi. "La miuţele cu copii din faţa blocului îmi plăcea să joc în atac, alergam să dau goluri. Nu-mi plăcea deloc să stau în poartă. Încercam să fac ce vedeam la fotbalişti, la televizor. Eram destul de tehnic, iar la 6 ani şi jumătate m-am dus la o selecţie la Aerostar Bacău. Am jucat în cîmp şi am fost legitimat", rememorează portarul.

Perioada de joacă se cam terminase, iar tatăl i-a dat un sfat părintesc puştiului său: "Pe la 8-9 ani, tata mi-a zis că ar fi bine să mă fac portar. Mi-a explicat că sînt destul de înalt şi că în poartă e mai uşor. Simţea că n-am şanse să ajung prea departe ca jucător de cîmp". Uriaşul cu suflet de copil continuă povestea: "L-am ascultat pe tata, şi uşor-uşor a început să-mi placă să mă tăvălesc. Eram curajos! Plonjam fără să ţin cont că jucăm pe ciment, pe zgură sau în sală, pe parchet. Eram plin de julituri, dar n-am renunţat nici o clipă. Aşa m-am călit"

Pantilimon îşi aminteşte cînd a simţit că treaba pe care o face devine serioasă: "De pe la 13-14 ani am început să fac antrenamente specifice de portar cu Tică Sofrone şi să mă pregătesc cu seniori de la Aerostar Bacău". Cumpărat cu 100.000 de dolari în 2005 de la Aerostar Bacău, portarul de 2,03 metri al lui Poli Timişoara valorează acum peste două milioane de euro, iar patronul Marian Iancu îl vede peste trei ani cotat undeva în jur de 50 de milioane de euro.


Foştii portari Zoltan Iaşko şi Gabriel Boldici au avut o contibuţie importantă în ascensiunea lui Pantilimon. Boldici: "Cînd am început să lucrez cu el era cam mut, nu prea vorbea în poartă. I-am spus să i-a exemplul lui Lobonţ care, strigă nonstop să-şi dirijeze apărarea. A fost primul lucru pe care l-a învăţat de la mine. Apoi, i-a prins bine şi faptul că i-am spus lui Marian Iancu să-l lase să apere un sezon la Poli Timişoara II, în Liga a II-a, decît să fi  stat rezerva lui Marius Popa".

"N-am fost foarte înalt de mic. De pe la 14 ani am început să cresc mult"
Costel Pantilimon

"La 14 ani am cîştigat primii bani din fotbal. Am primit 90 de dolari diurnă la lotul de juniori. Mi-am luat o pereche de adidaşi, iar restul i-am dat lui tata"
Costel Pantilimon

"Pantilimon a căpătat încredere în el după meciul cu Dinamo din 2007, de la Timişoara, cînd Marian Iancu a decis să folosească echipa a doua. Atunci şi-a dat seama că poate face faţă în Liga 1"
Gabriel Boldici, fost antrenor de portari la Poli Timişoara

"Le mulţumesc părinţilor mei pentru tot ce au făcut şi fac pentru mine. Faptul că sînt surdo-muţi nu m-a afectat deloc. Cînd sînt plecat, comunic cu ei prin sms-uri şi prin Internet"
Costel Pantilimon


Data naşterii: 01.02.1987
Debut în Liga I: 04.03.2007, Poli Timişoara - Dinamo 1-1
A jucat la: Aerostar Bacău (2005), Poli Timişoara (2006-prezent)
Meciuri/goluri în Liga I: 61 / 0
Debut la echipa naţională: 19.11.2008, România - Georgia 2-1
Meciuri/goluri la echipa naţională: 5 / 0

Bogdan Lobonţ are, la 32 de ani, un CV impresionant, dar şi...
» continuare

1077 voturi

Antrenorul care l-a format pe Tătăruşanu dezvăluie că pe...
» continuare

530 voturi

Costel Pantilimon, goalkeeperul lui Poli Timişoara şi al...
» continuare

548 voturi

La 28.03.2010 13:03:24, eusebiu camilar a spus:

Pantilimon e un portar foarte bun dar vrajelile lui iancu cu 50 milioane, etc sunt total deplasate. Nici un portar nu ajunge la asemenea sume

La 28.03.2010 12:35:06, mihaela a spus:

bravo, ba, baieti! Cum v-ati gandit la asta? Bine, ca lipsesc o multime de nume mari, dar probabil ca ati avut voi niste criterii, vad ca nu e nimeni din generatia de aur. Sa nu abandonati asta. Hai Rapiduletzu!!!

La 28.03.2010 12:30:37, stefan_m a spus:

noi, toti banatenii stim cine trebuie sa fie urmasul lui Silvica: nu poate fi decat Panti! Am citit toate materialele de la cupa de legenda si mi-au placut la nebunie, acum vad ca o continuati. Ma bucur ca nu citesc numai porcarii, ci vad si chestii pozitive. Hai Poli!! Campioana 2010!!!!

1 2

VORBA TA:

capcha

Cîţi dintre noi am aplaudat o legendă? Şi cînd a fost ultima oară cînd ne-am bucurat de fotbal? De fotbalul care te face să ...

Silviu Lung

4 decembrie 1982. România juca la Florenţa cu campioana... » continuare

Ştefan Iovan

Atunci, în 1981, spectatorii s-au uitat lung la noul... » continuare

Adrian Bumbescu

Cînd zici Bumbescu te poţi păcăli şi să te... » continuare

Miodrag Belodedici

Memoria feminină. Faze, aşezări, cine a dat pasa, cine... » continuare

Nicolae Ungureanu

15 septembrie 1982. Craiova. Stadionul Central. 50.000 de... » continuare

Ionel Augustin

Augustin nu trebuie confundat cu sfîntul cu acelaşi... » continuare

Tudorel Stoica

O informaţie culeasă de pe net, deci nu foarte sigură.... » continuare

Aurică Beldeanu

Vulpea, da, Vulpea. Nici nu se putea o poreclă mai... » continuare

Sorin Cârţu

"Dacă ar fi să iau de la capăt, aş merge pe acelaşi... » continuare

Rodion Cămătaru

Fostul mare internaţional Rodion Cămătaru a povestit... » continuare

Costel Orac

O fază aparte undeva, în toamna lui 1981. La început,... » continuare

paykasa - denizli kiralik apart - istanbul vidanjor firmalari